introduction-image

CO2 compenseren?

CO2 compenseren?

Wat is dat nou eigenlijk, duurzaam reizen? Wij proberen een zo duurzaam mogelijke reisorganisatie te zijn, maar wat houdt dit in? En wat kan jij als reiziger doen?

UNWTO (Wereld toerisme organisatie) definieert duurzaam reizen als:

"Tourism that takes full account of its current and future economic, social and environmental impacts, addressing the needs of visitors, the industry, the environment and host communities"

Daarom moet toerisme;

  • Helpen in het behouden en beschermen van ecologische processen en natuurlijk erfgoed.
  • Sociocultureel authenticiteit van de samenleving respecteren en behoudt de lokale cultureel erfgoed en traditionele waarden.
  • Zorgen voor economische voordelen voor alle belanghebbende in de toerisme industrie inclusief lokale werkgelegenheid en inkomen mogelijkheden.

 

              

Niet alleen wij als reisorganisatie kunnen ervoor zorgen dat we duurzamer bezig zijn, maar ook jij als reiziger kan zorgen dat je minder CO2 verbruikt en compenseert. In samenwerking met South Pole Group heeft de ANVR een filmpje gemaakt om makkelijk uit te leggen wat uitstoot is, wat het doet met ons klimaat en, belangrijker, wat we er met z’n allen aan kunnen doen om die uitstoot te verminderen. Door minder CO2 uit te stoten help je niet alleen de planeet en lokale bevolking, maar ook jezelf. Zeg eens eerlijk, jij wilt ook niet een plek bezoeken die vol ligt met plastic en waar je je niet welkom voelt omdat de lokale bevolking boos is op alle toeristen. Dit omdat ze hun stad/land hebben overgenomen en natuur hebben vernietigd. Je helpt door duurzaam te reizen ook aan een betere toekomst voor het reizen en zorgt ervoor dat jouw kinderen en kleinkinderen na jou ook andere landen kunnen ontdekken.

Nu hoor ik je denken: maar kan ik dan helemaal niet meer reizen? Zeker wel, zolang je maar meer bezig bent met duurzaamheid op de bestemming zelf en thuis je levensstijl iets aanpast. Deze video legt het allemaal uit.

Wat wij zelf doen om CO2 te compenseren? KLIK