introduction-image

First River Fun Club (Zuid-Afrika)

Faure, Zuid-Afrika

Waar zet dit project zich voor in?

The First River Fun Club begon als een pilot project voor de kinderen in Faure, bij Eerste River. Dit is vlakbij de plek waar zich de workshop bevindt voor de trucks, die door onze lokale agent worden ingezet tijdens onze Zuidelijk Afrika reizen en de kampeerreizen door Zuid-Afrika. Deze lokale agent steunt dit project eveneens waar mogelijk. Zo hebben zij vorig jaar bijvoorbeeld kinderen meegenomen naar Kaapstad om musea te bezoeken. 

Deze gemeenschap wordt omringd door wijnboerderijen. De kinderen van de First River Fun Club groeiden op daar waar alcoholisme, armoede en verwaarlozing schering en inslag zijn. In eerste instantie is het project begonnnen als een veilige en leuke omgeving voor kinderen, wiens ouders doorwerken tijdens de schoolvakanties.

Maar nu is het zoveel meer dan dat! Veel kinderen en tieners hebben hier een veilige plek gevonden om te leren, te groeien en hun creativiteit te uiten, met het team dat dit project ooit is gestart. Het meest recente onderdeel wat hier is geopend, is een crèche, een dagopvang voor de kleinsten uit de gemeenschap (jonger dan 6 jaar).

Waar gaan de donaties naartoe?

Onze donatie wordt gebruikt voor de renovatie van een gebouw naast de crèche, voor de wat oudere kinderen. De ruimte zal worden gebruikt in hun vrije tijd, dus na school, tijdens het weekend of in de vakanties. Omdat boerderijkinderen vaak afgelegen wonen en omdat kinderen met veel familieleden op de boerderij wonen, hebben zij nergens een plek om met hun vrienden samen te komen.

Deze ruimte zorgt voor een plek waar kinderen in een veilige omgeving samen kunnen komen, met toegang tot het internet en een mini bibliotheek. Zij worden hier onderwezen in computervaardigheden, naaien, houtbewerking, kunst, drama, dans, yoga enz... Dit is ook een plek waar ze naar muziek kunnen luisteren, kunnen kijken naar films of gewoon bij kunnen praten. 

Ambassadeurs

Marisa Luijks

Marisa Luijks

Amsterdam

Help je mee?

Help dit lokale project met een donatie via overboeking. Hier zitten geen extra kosten aan vast, dus jouw volledige donatie wordt aan het project besteed.