introduction-image

SAFA Senior House (Egypte)

Caïro, Egypte

Waar zet dit project zich voor in?

In Egypte tref je naast prachtige bouwwerken en culturele erfstukken ook veel armoede. Ouderen die geen familie meer (in de buurt) hebben, staan er in Egypte alleen voor. Daarom is in de jaren vijftig in Caïro het SAFA Senior house opgericht, een plek waar ouderen van hun oude dag kunnen genieten. Safa Senior House heeft 40 kamers, een vleugel met 20 kamers voor mannen en een vleugel met 20 kamers voor vrouwen.

Koning Aap en Shoestring steunen, in samenwerking met onze lokale agent in Egypte, dit project met een jaarlijkse financiële bijdrage. Het management van onze lokale agentschap volgt dit project gedurende het jaar om na te gaan wat er nodig is om het leven van alle inwoners gemakkelijker en leuker te maken. Jaarlijks krijgen wij een update wat met onze donaties wordt gedaan.

Waar gaan de donaties naartoe?

 

Al vele jaren ondersteunen we het SAFA Senior House in Caïro, Egypte. Vaak is dit in de vorm van een schilderbeurt en opknappen van kamers en dragen zo voortdurend bij aan de verbetering van de levenskwaliteit van de 40 bewoners, met een speciale vleugel voor mannen en een voor vrouwen.

Van 2015 tot 2019 werden continue kamers geschilderd en werden voorzieningen als koffie- en theeketels, beddengoed, matrassen, kachels, handdoeken en keukengerei aangeschaft, een verwarmingsketel en airconditioning. Bovendien kregen alle bewoners in 2018 een gezond ontbijt en kwamen er in 2019 een gasoven en plafondventilatoren.

Tijdens Covid-19 in 2020 en 2021 waren, naast de gebruikelijke behoeften, ook bijdragen in de vorm van mondmaskers en ontsmettingsmiddel cruciaal en werd dit zeer gewaardeerd door de bewoners.

In 2022 werden opnieuw kamers geschilderd, en er werden lichte warmtedekens, LED-spaarlampen, luiers voor ouderen, wollen sokken, een gezond ontbijt, lakens en thee-/koffieketels aangeschaft. Hiermee is het welzijn van alle bewoners in het SAFA Senior House verder bevorderd.

Onze donaties hebben niet alleen het fysieke aspect van het huis verbeterd, maar hebben ook bijgedragen aan een betere levensstijl voor de bewoners. Ze genieten nu van een comfortabele leefomgeving, gezonde maaltijden en voortdurende zorg. Het SAFA Senior House heeft plannen voor toekomstige ontwikkelingen, waarbij wordt overwogen om een nieuw gebouw te bouwen om zo meer bewoners te kunnen huisvesten. Samen met de maandelijkse bijdragen van de bewoners en donaties van verschillende bronnen, blijven we streven naar een positieve impact op het leven van degenen die in het huis verblijven.

 

Let’s keep up the good work!

 

   

  

 

Ambassadeurs

Marisa Luijks

Marisa Luijks

Amsterdam

Help je mee?

Help dit lokale project met een donatie via overboeking. Hier zitten geen extra kosten aan vast, dus jouw volledige donatie wordt aan het project besteed.