introduction-image

Happy Trails Indonesië gaat CO2-neutraal

Happy Trails Indonesië gaat CO2-neutraal

Spannend nieuws! Na het verkrijgen van het Travelife certificaat, zal onze agent in Indonesië,  Happy Trails, vanaf 2018 zowel op kantoor als tijdens hun reizen de CO2-uitstoot van hun reizen verminderen en compenseren. Dit gebeurt door middel van een groots boom aanplant programma. In 2016 waren zij hier al op beperkte schaal mee begonnen, in samenwerking met de Stichting  Masarang die naast bosbescherming aan herbebossing doet en daarmee belangrijke diersoorten als de orang-oetans en honing beren beschermt.

Het Carbon Neutral programma bestaat uit de volgende stappen:

  1. Vermindering van de uitstoot door elektriciteitsgebruik (in Indonesië voor bijna 100% gegenereerd door steenkool) met name door de airconditioning van de kantoren minder te gebruiken als door de keuze in hotels die Happy Trails aanbiedt. Om nu volledig over te gaan op zonne-energie is te vroeg, want daar zijn hoge investeringskosten voor nodig, en daarvoor moet het bedrijf moet eerst financiën vinden.
  2. Een programma starten met onze hotelpartners om elektriciteitsgebruik te verminderen, vooral het gebruik van airconditioning, de meest vervuilende factor.
  3. Compensatie van alle binnenlandse vluchten van de klanten, het lokale vervoer en gebruik van elektriciteit door middel van een programma voor aanplant van bomen.
  4. In gesprek met partner touroperators die niet aan CO2-compensatie doen voor de internationale vlucht (inclusief aanbieden in de reissom), zoals Koning Aap, Shoestring en YourWay2GO dat bijvoorbeeld doen.
  5. Samenwerking met andere touroperators op Bali om hotels en transporteurs te helpen CO2-uitstoot te verminderen.

    Happy Trails steunt de invoering van een wereldwijd hogere prijs op CO2-uitstoot, maar tot dat dit gebeurt zullen zij eerst eigen maatregelen nemen.
    De carbon offsets zullen een aanzienlijk tonnage CO2-uitstoot compenseren voor de bijna 10.000 reizigers per jaar voor wie Happy Trails tours door het prachtige Indonesië organiseert.

    Klik hier voor meer informatie over het duurzaamheidsbeleid van Happy Trails.