introduction-image

Plastic mania in Thailand

Plastic mania in Thailand

Onze lokale agent in Thailand, Khiri Travel, heeft net als wij duurzaamheid hoog in het vaandel. Shoestring en Koning Aap collega Simone nam een kijkje achter de schermen en zag wat Khiri Travel doet om het gebruik van plastic tasjes te verminderen.

Duurzame projecten van Khiri Travel

Onlangs heeft Khiri Travel haar Travelife certificering weer met 2 jaar mogen verlengen. Om dit certificaat de komende jaren te mogen behouden, moet je als reisbedrijf aan een heel uiteenlopend scala aan duurzame punten voldoen. Onze collega Simone ging bij Khiri Travel in Bangkok langs en hoorde hier over de duurzame projecten waar Khiri Travel zich momenteel mee bezighoudt. 

Khiri Travel  

Collega Simone op bezoek bij Khiri Travel

Een mooi voorbeeld van Khiri Travel's duurzame bijdrage is dat zij zich bezighouden met het verminderen van het gebruik van plastic tasjes. Want wie ooit in Thailand is geweest weet: de Thai houden van plastic zakjes. Het liefst stoppen ze álles in een zakje. Lokale drankjes worden zelfs in plastic zakjes geschonken! Ook zijn de Thai dol op de supermarktketen 7/11. Op iedere hoek van de straat vind je er minstens één. Bij 7/11 zijn ze op hun beurt ook weer dol op plastic zakjes. Iedere aankoop wordt na het afrekenen automatisch in een tasje gestopt. Een enkel blikje cola (met plastic rietje dat in plastic verpakt is): in een zakje, een klein pakje kauwgom: tasje erom heen. You name it: alles gaat in plastic. De hoeveelheid plastic die alleen al bij deze keten bespaard zou kunnen worden, moet enorm zijn!

Bij Khiri Travel in Bangkok hebben ze daar iets op bedacht: alle medewerkers hebben een linnen tas gekregen. Tasjes die door kinderen met autisme uit Chiang Mai met de hand kleurig beschilderd zijn. Het heeft even geduurd voordat het in ieders systeem zat, maar inmiddels nemen werknemers tijdens hun lunchpauzes de linnen tasjes mee naar de supermarkt. En ook bij de 7/11 om de hoek van het kantoor weten ze inmiddels: “Dat zijn medewerkers van Khiri, zij hoeven hun boodschappen niet meer in plastic tasjes!”