introduction-image

Finale wedstrijd scholieren voor ECPAT en AccorHotels

Finale wedstrijd scholieren voor ECPAT en AccorHotels

Op 9 maart j.l. vond de finale plaats van Defence for Children-ECPAT en AccorHotels. De opdracht was een gadget te bedenken met een passende slogan voor het personeel van AccorHotels met als doel hen te herinneren aan de bescherming van kinderen tegen seksuele uitbuiting. En Koning Aap, Shoestring en YourWay2GO zat in de jury!

Leerlingen van ROC Mondriaan uit Den Haag winnen de wedstrijd met het idee van een pashouder die achterop een smartphone geplakt kan worden voor pasjes of keycards, met als slogan voor op de pashouder: 'Keep close what you don't want to lose!' 
 
Ruim 500 leerlingen van acht MBO toerismescholen deden dit jaar mee aan de landelijke competitie. Alle leerlingen kregen eerst een gastles van Defence for Children-ECPAT, waarna ze in groepjes van drie tot vijf leerlingen aan de opdracht werkten. De winnaar van de school ging naar de finale in Novotel City Amsterdam, waar een jury het winnende idee koos. De jury lette onder andere op originaliteit, duurzaamheid en de oplage van het gekozen product met een budget van 1.800 euro. Dit bedrag werd gesponsord door AccorHotels in het kader van het duurzaamheidsprogramma Planet21 WATCH (We Act Together for CHildren).

 
Veel goede ideeën
Het Astrum college uit Velp kwam met een cameralens voor de mobiele telefoon met als slogan 'Change your Focus'. Het Scalda College uit Zeeland had het idee voor een Coffee to go beker met de slogan 'Going with a good intention'. Het Dulon uit Ede kwam met een zelfklevend memoblok in de vorm van: 'Speak out Loud!' Het Leeuwenborgh uit Maastricht had een ludiek idee: alle gasten voorafgaand aan toegang tot internet in het hotel een enquête over kindersekstoerisme laten invullen voor meer bewustwording. De Noorderpoort kwam met een handreinigingsgel met als slogan 'A better world starts by cleaning yourself'. ROC Utrecht met een sleutelhanger met een fluitje met daarop 'Just don't do it!' De Gilde opleidingen uit Venlo spelen in op de Virtual Reality trend met een kartonnen Virtual Reality bril met daarop 'See it, alarm it, end it'.