introduction-image

Trash Hero

Nausikaa
woensdag 13 mei 2020

Trash Hero

Wanneer we de wereld weer kunnen ontdekken, na deze pandemie, is het belangrijk dat we samen blijven kijken naar hoe we onze plastic voetafdruk kunnen verkleinen, thuis én op reis. Daarom willen we in deze bizarre tijden ook graag positief nieuws delen, we werken samen met Trash Hero!

We proberen om tijdens onze reizen de klimaat impact te minimaliseren en tegelijkertijd de positieve impact te maximaliseren, Trash Hero past perfect in dit plaatje.

Sinds kort werken we via onze agent in Indonesië samen met Trash Hero. Op alle Indonesië reizen, uitgezonderd de Molukken, bieden we nu de mogelijkheid aan om met Trash Hero een paar uurtjes vuilnis op te ruimen. Trash Hero is in meerdere landen in zuidoost Azië actief, we hebben plannen om dit initiatief op meerdere bestemmingen te gaan implementeren, zoals bijvoorbeeld in Thailand en Maleisië.

Hoe groter deze beweging wordt, hoe beter!!

Help je een handje mee? Elke week organiseert Trash Hero een gezamenlijke schoonmaak op verschillende plekken op Bali. Op vrijwillige basis ga je samen met de lokale bevolking en andere toeristen op pad en verzamel je zwerfvuil zoals blikjes en plastic. Vuilniszakken en handschoenen worden vaak door lokale ondernemers gesponsord, maar het kan voorkomen dat je wordt gevraagd om zelf voor een vuilniszak te zorgen. Het verzamelde afval wordt zo goed mogelijk gescheiden en waar mogelijk gerecycled. Zo worden er op sommige locaties schoenen van oude slippers gemaakt en worden plastic flessen gebruikt in de bouw. 

Op Bali wordt er – onder voorbehoud van wijzigingen – wekelijks samen vuil geraapt, dit kan bijvoorbeeld in het landelijke Ubud op zaterdag, in het mooie Canggu op zaterdag en zondag of in surfparadijs Sanur op maandag. Als je tijdens je groepsreis graag een paar uurtjes mee wil helpen, dan kun je bij je reisbegeleider terecht voor meer informatie.

  

Om een idee te geven: eind 2019 had Trash Hero in totaal al bijna 10.000 clean ups georganiseerd, goed voor zo’n 1.542.107 kg aan afval!

Zo kunnen we, wanneer de wereld er weer klaar voor is om te reizen, gelijk ons steentje bijdragen om deze een stukje schoner te houden. Samen maken we het verschil!