introduction-image

Herbebossing in Patagonië

Herbebossing in Patagonië

Waar de wereld vorig jaar op het gebied van reizen stilstond, heeft onze lokale agent in Argentinië, Say Hueque, zich keihard ingezet om op alle facetten te verduurzamen.

Allereerst zijn zij het eerste Argentijnse bedrijf dat volledig CO2-neutraal is, wat betekent dat zij 100% van de CO2-uitstoot van hun reizen compenseren. Daarnaast zijn ze ook nog eens volledig plastic vrij! Met hun inspanningen hebben zij vorig jaar de World Travel Award voor de meest toonaangevende touroperator van Argentinië gewonnen.

Waar jij Say Hueque misschien ook van kent, is de ‘Three People for a Tree-campagne’ die zij eind vorig jaar lanceerden om bomen te planten in Patagonië. Wij hebben jullie via onze social mediakanalen opgeroepen om Say Hueque te volgen op Instagram, want voor elke 3 nieuwe Instagram-volgers doneerden zij geld om 1 boom te planten. Deze bomen worden in april door Reforestar geplant in het Andes-Patagonische Woud, dat tussen 2015 en 2016 ernstig werd beschadigd door bosbranden.

Zojuist ontvingen wij het mooie nieuws dat er uit naam van YourWay2GO en Koning Aap in april door Reforestar ook twee bomen geplant zullen worden in dit bos Patagonië. Zo draagt iedereen zijn steentje bij om Patagonië te herwinnen voor toekomstige generaties!