introduction-image

Ibu Harnik in Indonesië

Nausikaa
maandag 27 december 2021

Ibu Harnik in Indonesië

Ibu Harnik in Kalibaru vangt ongeveer 42 kinderen op waarvan de ouders op het land werken. Het project wordt gerund door een dame zonder dat zij daar staatssteun voor ontvangt. Koning Aap, Shoestring en YourWay2GO steunen, in samenwerking met onze lokale agent Happy Trails in Indonesië, dit kinderopvangproject met een jaarlijkse financiële bijdrage.

De opvang ligt schitterend tussen de rijstplantages en een prachtige kruidentuin, vlakbij het dorp Kalibaru in Oost-Java. De deelnemers aan de groepsreizen van Shoestring en Koning Aap bezoeken de plantage van Ibu Harnik, waarbij de kruidentuin verkend wordt en waarbij je de kruiden (een belangrijk ingrediënt bij het Indonesisch koken en voor traditionele medicijnen) leert herkennen. Vervolgens kijk je mee (en mag je zelf meehelpen) met de bereiding van de lunch. Een leerzame ochtend waarbij je tegelijkertijd het project van Ibu Harnik ondersteunt.

Waar gaan de donaties naartoe?

Van onze bijdrage aan Ibu Harnik worden onder andere schooluniformen, -tassen, en -boeken gekocht. Sinds 2015 wordt de bijdrage vooral gebruikt voor de aanschaf van nieuwe kleding en schoenen.

In 2020 werd er door ons een actie gestart om geld in te zamelen voor verschillende landen die leden onder de Coronacrisis, waaronder Indonesië. Deze donatie ging volledig naar verschillende lokale reisbegeleiders, hun werk viel weg omwille van de wereldwijde pandemie, zo konden zij in hun levensonderhoud blijven voorzien.

In 2021 is er ook gedoneerd, deels aan Ibu Harnik in Kalibaru en deels aan de Widya Guna Foundation. Bij Ibu Harnik ging de donatie vooral naar aankopen van sokken, schoenen, schooluniformen en schoolmateriaal voor 15 kinderen.

 

 

Widya Guna Foundation

Ook de Widya Guna Foundation ontving van ons een donatie in 2021, op verzoek van onze lokale agent Happy Trails. Widya Guna is een onderwijs- en activiteitencentrum voor mindervalide kinderen in Ubud (Bali). De donatie werd gebruikt om workshops te realiseren, alsook een café voor oudere kinderen met speciale noden. Momenteel zorgen ze voor 10 mindervalide personen ouder dan 20 jaar, en voor 30 kinderen jonger dan 20 jaar. Onze lokale agent werkt ook al enkele jaren met dit project samen.