introduction-image

Stichting Straatkinderen Medellín in Colombia

Nausikaa
maandag 21 februari 2022

Stichting Straatkinderen Medellín in Colombia

De stichting Straatkinderen Medellín (Colombia) organiseert sportieve, recreatieve en/of culturele activiteiten voor straatkinderen in tehuizen. Doordat die activiteiten laagdrempelig zijn is het bereik groot. Ruim 400 kinderen bereiken ze, en dit voor 12 verschillende activiteiten. Ze hebben niet enkel impact op de kinderen, maar ook op de families en de wijken waarin ze leven.

Waar zet dit project zich verder voor in?

Ook bevordert de stichting de sociale integratie van kinderen die zijn achtergesteld door armoede, huiselijk geweld, verwaarlozing, seksuele intimidatie en verslaving met als doel hun toekomstperspectief te verbreden. Verder is er een samenwerking met de voedselbank, organiseert de stichting af en toe bijzondere evenementen, zorgt ze vier keer per jaar voor ouderbijeenkomsten en neemt ze maandelijks gemiddeld 6 kinderen mee voor een bezoek aan de tandarts.

Waar gaan de donaties naartoe?

YourWay2GO, Shoestring en Koning Aap ondersteunen al jaren het project 'CoCo' in samenwerking met onze lokale agent in Colombia. Hierin worden ludieke activiteiten georganiseerd waarbij Communicatie en Coöperatie worden gestimuleerd. In groepjes voeren de kinderen opdrachten uit waarbij overleg de sleutel is tot succes. De donaties gaan jaarlijks naar een ander project waar op dat moment steun nodig is.

  • In 2018 en 2019 is onze donatie gebruikt voor het nieuwe buurthuis El Paraiso. Dit is een groot huis met een groot stuk grond en ligt tussen de wijken Carambolas en Bello Oriente met een mooi uitzicht over de stad. Het is een oud huis waar ze druk bezig zijn met verbouwen en opknappen. Ook werd de financiële steun gebruikt voor projecten als voetbal, muziek en dans.
  • In 2020 ging de donatie vooral naar voedselpakketten (omwille van de wereldwijde COVID-19 pandemie die ook impact had op het leven in Medellín).
  • Ook in 2021 blijft de Stichting Straatkinderen zich inzetten voor het organiseren van verschillende activiteiten voor straatkinderen.

 

Interviews

Bekijk hieronder verschillende interviews die wij van de Stichting Straatkinderen Medellín hebben ontvangen.