introduction-image

Homestay in Usuki - Japan

Anton
woensdag 7 augustus 2019

Homestay in Usuki - Japan

Productmanager Anton heeft tijdens zijn studiereis in Japan bij een lokale familie overnacht in Usuki. Dit is een initiatief van Usuki Green Tourism Circle, een vereniging van een dertigtal families die hun deuren openstellen voor bezoekers om hen op die manier te laten proeven van het leven op het Japanse platteland.

Anton vertelt over zijn ervaring: 'Bij aankomt in Usuki worden de deelnemers van onze groepsreis onderverdeeld bij verschillende gastgezinnen voor een verblijf in een homestay. Jerry en ik worden ingedeeld bij een ouder echtpaar van 70+ dat alleen Japans spreekt. We communiceren met handen en voeten, met tekeningetjes en foto’s en een vertaalapp die verkeerde vertalingen geeft. Ons gastpaar is allerschattigst. 

Voor het diner wandelen we nog even door de plattelandsomgeving en door een prachtig bamboe bos. Mama-San zorgt ‘s avonds voor een heerlijke uitgebreide maaltijd, die we met bamboe eetstokjes eten uit bamboe bordjes. En er is Japanse thee uit bamboe kommetjes. Het echtpaar doet reuze zijn best om het ons naar de zin te maken. Na het diner kunnen we douchen en slapen op een tatami vloer. Met futons (matrassen) en een dekbed bouwen we ons eigen nestje.

     
Om acht uur staat er een uitgebreid ontbijt voor ons klaar. Mama-San heeft weer goed haar best gedaan. We wandelen nog even door de omgeving naar een fotogeniek met mos begroeid tempeltje. Dan gaan we met ons gastgezin op pad om dé bezienswaardigheid van Usuki te bekijken. Ondanks de wijde verspreiding van afbeeldingen van de Seki Butsu (stenen Boeddha’s) in Japan is de plaats geen massaal bezochte attractie. We zien er ruim 60 meesterlijk uit de rotswand gehouwen Boeddha’s. 

  

Ons gastgezin brengt ons daarna naar de haven, waar we afscheid nemen inschepen op de ferry naar het volgende eiland op onze reis: Shikoku, het kleinste van de vier hoofdeilanden. Benieuwd wat ons hier te wachten staat'.