introduction-image

Thailand zegt NEE tegen plastic tasjes

Nausikaa
donderdag 16 januari 2020

Thailand zegt NEE tegen plastic tasjes

Vanaf heden zijn plastic tasjes voor eenmalig gebruik niet meer toegestaan in Thailand. Dat is niet enkel een goeie beslissing, maar zal ook veel lokale mensen aansporen om hun gewoontes aan te passen, een belangrijke stap!

Plastic afval wordt een steeds groter probleem. Dat is niets nieuws! Steeds meer landen en projecten proberen deze plastic afvalberg tegen te gaan en het gebruik van plastic sterk te verminderen!

Het bannen van de plastic tasjes is een kleine stap en een goed begin in de aanloop naar grotere uitdagingen, deze stap is een belangrijk initiatief dat Thailand in de toekomst tot een verantwoordelijke gebruiker van plastic zal maken.

De dagen waarop je thuiskomt nadat je je boodschappen hebt gedaan en je plastic tasjes weggooit na gebruik zijn verleden tijd. Voortaan zal iedereen hun eigen tas moeten voorzien voor ze van thuis uit vertrekken om op boodschap te gaan. De lokale mensen zijn creatief en zullen zeker en vast een manier vinden om deze gewoonte te implementeren in hun dag en dagelijks leven, zo zijn er al bijvoorbeeld winkels waar je je verse producten in bananenbladeren mee naar huis kan nemen, dit kunnen we alleen maar aanmoedigen!

Als je op reis gaat naar Thailand kan je heel eenvoudig helpen om de toename van plastic afval te verminderen. Wat kun je doen?

 

Neem je eigen navulbare fles & herbruikbare tas mee! Zeg nee tegen (gratis) plastic flesjes, tasjes, rietjes & aangeboden verzorgingsproducten in hotels. Zo bespaar je tijdens je reis veel onnodig plastic afval en draag jij je steentje bij aan een schonere wereld!

We.Feel.Responsible.