introduction-image

Ontdek onbekend Azerbaijan!

Ontdek onbekend Azerbaijan!

Onze collega Arbel (reisspecialiste groeps- en familiereizen Koning Aap) was op reis in Azerbaijan. Haar reis werd begeleid door onze lokale reisbegeleider Elnur. Hij weet alles van dit prachtige veelzijdige land en maakt je direct enthousiast met verhalen en de leukste tips!

Als reisbestemming is Azerbaijan totaal onbekend en dat is niet terecht. Je treft in één van ’s werelds snelst groeiende economieën absurde tegenstellingen. In de kosmopolitische hoofdstad Bakoe verrijzen megalomane gebouwen buiten de authentieke, monumentale binnenstad. Op het platteland lijkt de tijd stil te hebben gestaan. Onze collega Arbel ging met Ernel in gesprek en vroeg wat hij zo leuk vindt aan reizen begeleiden in zijn thuisland Azerbeidzjan. 

Wie ben je?

Mijn naam is Elnur Alibayli en ik begeleid sinds dit jaar reizen voor Koning Aap. Ik ben geboren in Azerbeidzjan en woonachtig in Rome maar mijn beide ouders komen uit Azerbeidzjan en zo kom ik mijn hele leven lang al hier. Ik ben van plan om  mij de komende jaren hier te gaan settelen.

Wanneer ging je voor het eerst naar Azerbaijan en wat deed dat met je?

Van kleins af aan kom ik al hier in Azerbeidzjan en ben elke weer blij om hier te zijn (vooral voor de mensen en het heerlijke eten)

Welke ervaring in al die jaren als reisbegeleider is je het meest bijgebleven?

Ik vind het altijd interessant om te horen hoe toeristen in eerste instantie tegen Azerbeidzjan aankijken en wat ze van Azerbeidzjan vinden nadat zij hier een tijdje hebben rondgereisd. Vaak blijkt dat mensen verbaasd zijn over de veelzijdigheid van dit land.

Wat zijn de effecten van het toerisme in Azerbaijan?

Het fijne aan deze reis is dat je behalve in Baku ook een ander deel van Azerbeidzjan gaat zien ( de kleine dorpjes in de Kaukasus) zo kunnen ook de kleine dorpjes en de lokale bevolking profiteren van het groeiende toerisme.

  

 Welke highlights/excursies vind je het meest bijzonder?

De moddervulkanen van Gobustan! Mud Volcanoes komen op meer plekken in de wereld voor, maar meer dan vierhonderd exemplaren liggen in Azerbeidzjan. Soms heb je geluk en kan je een eruptie zien, behalve Gobustan vind ik ook het eeuwige vuur van Yanar Dag fascinerend. Hier dankt Azerbeidzjan ook zijn naam aan ‘land van de eeuwige vlammen’

Wat vind je van de toeristen die Azerbaijan bezoeken?

Ik vind jullie een vrolijk, positief en beleefd volk. Heel fijn om jullie te begeleiden.

Wat is jouw ultieme tip voor iedereen die reisplannen heeft voor Azerbaijan?

Als je op zoek bent naar een (nog) niet toeristische bestemming met heerlijk eten, rijke historie, oude cultuur en een prachtige natuur zou ik zeker naar Azerbeidzjan komen! Xos Gelmisiniz Azerbeidjan!

 

Je lokale gids weet alles van zijn/haar land! Wees niet verlegen om je lokale gids het hemd van het lijf te vragen. Ze vertellen je graag alles wat ze weten en kunnen je ook als de beste leuke tips geven over goede lokale restaurantjes & winkeltjes waar je ‘verantwoorde’ souvenirs kan kopen. Door met een lokale gids & ondernemers te werken profiteert ook de plaatselijke economie, wij willen dit als reisorganisatie stimuleren!