introduction-image

MiCuba ziekenhuis actie

MiCuba ziekenhuis actie

Het corona virus raakt iedereen... In het overwegend afgesloten Cuba is er nu minder toevoer van goederen en hebben lokale gidsen en ondernemers geen werk meer doordat het toerisme momenteel uit blijft waardoor zij hard geraakt worden.

Er wordt gelukkig niet stil gezeten met het bedenken van mooie initiatieven en er worden goede acties opgezet in deze tijden. 

Één mooie actie waar onze lokale agent ‘MiCuba’ zich samen met ‘Cubanos en Holanda’ voor inzet en aan mee helpt met organiseren is om een container naar Cuba te zendenWant helaas heeft het land zelf momenteel maar beperkte toegang tot grondstoffen, instrumenten, apparatuur en andere zaken die van vitaal belang zijn voor de bestrijding van deze crisis. Ze gaan een container sturen met essentiële spullen voor de ziekenhuizen die de covid-19 patiënten behandelen. Denk hierbij aan lakens, handdoeken, en verschillende schoonmaakspullen en -middelen waar zij zelf niet makkelijk aan kunnen komen. 

 

Ook vanuit Koning Aap, Shoestring en YourWay2GO zijn wij aan het inzamelen geslagen en hebben we dozen gevuld met schoonmaakspullen etc. Op maandag 25 mei laden collega’s (tevens reisspecialisten Cuba) Brigit en Rosanne van YourWay2GO de auto vol en brengen de spullen weg naar het kantoor van MiCuba in Amsterdam. Eigenaar Julio neemt alle spullen dankbaar in ontvangst. We maken een lijst voor de douane met welke spullen we hebben en welke waarde het heeft. Samen met eigenaar Julio kletsen we uiteraard even bij over hoe de situatie nu is en is er ook tijd voor een ontspannen potje tafeltennis.

Er is inmiddels al ruim € 2000,- gedoneerd voor deze actie! 

Aanstaande vrijdag 12 juni worden de verzamelde spullen naar de container gebracht die naar Cuba vertrekt. Hopelijk zijjn de ziekenhuizen binnenkort weer voldoende bevoorraad zodat iedereen de gezondheidszorg kan krijgen die hij/zij nodig heeft! Samen maken we het verschil!