introduction-image

Op een verantwoorde manier reizen in Cuba

Nausikaa
maandag 14 juni 2021

Op een verantwoorde manier reizen in Cuba

Het reisaanbod van Koning Aap naar Cuba is sinds kort een stuk groener geworden. De reizen werden onder de loep genomen: er werden leuke aanpassingen gedaan en toffe excursies voorzien. Lees mee en laat je inspireren om naar dit mooie land te trekken van zodra het weer kan!

Las Terrazas is gelegen in het natuurgebied Sierra del Rosario, een gebied dat behoort tot het UNESCO-werelderfgoed. Ecotoerisme vormt er de belangrijkste vorm van inkomsten, voordien waren dat de koffieplantages. Je krijgt er uitleg over de aanleg en het onderhoud. Iedere reiziger mag een boom planten in Las Terrazas, zo kunnen we bijdragen aan het natuurbehoud.

Lokaal eten is ook een manier om een steentje bij te dragen: je proeft heerlijke gerechten gemaakt van lokale producten, en dit uit een wereldkeuken die voor jou misschien nog ongekend is. Veel eten wordt lokaal geteeld en is van eigen bodem, dus weinig wordt ingevoerd en daarenboven eet je volgens de seizoenen. Die ingrediënten hebben geen duizenden kilometers moeten afleggen om tot bij jou te komen, dit betekent minder CO2-uitstoot en je steunt er tegelijkertijd de lokale economie mee. Dit kan overigens ook door te eten in paladares, dit zijn privé restaurantjes van de Cubanen zelf. De locals steunen en tegelijkertijd je smaakpapillen triggeren, een mooie combi!

Wie Cuba zegt, zegt ‘casas particulares’. Dit is een soort bed and breakfast maar dan bij de Cubanen thuis, een unieke ervaring tijdens je verblijf in Trinidad en Viñales. Tijdens je verblijf in een casa ben je te gast bij een Cubaanse familie, maar je hebt je eigen kamer met sanitair. Je ontbijt is inbegrepen en vaak kan je er ook dineren, dit maakt het contact met het gezin gemakkelijker en geeft je een inkijk in het dagelijks leven.

Als laatste is er tijdens de familiereis naar Cuba, voor gezinnen met kinderen, een bezoek aan het familiebedrijf Coco Solo gepland. De hele familie, ook de grootvader, werkt op de ecologische boerderij die groenten teelt en fruitbomen onderhoudt, er is ook een tabaksplantage. Het gebiedt rond Viñales geldt als de bakermat van de sigaar, de trots van Cuba. In de buurt zal je dan ook voornamelijk tabaksplantages terugvinden.

Kortom, er zijn veel redenen om naar Cuba te reizen maar deze elementen in de rondreis maken het nog leuker!

¡Viajemos!