introduction-image

SAFA Senior House in Caïro

Nausikaa
donderdag 2 december 2021

SAFA Senior House in Caïro

In Egypte tref je naast prachtige bouwwerken en culturele erfstukken ook veel armoede. Ouderen die geen familie meer (in de buurt) hebben, staan er in Egypte alleen voor. Daarom is in de jaren vijftig in Caïro het SAFA Senior house opgericht, een plek waar ouderen van hun oude dag kunnen genieten.

Safa Senior House heeft 40 kamers, een vleugel met 20 kamers voor mannen en een vleugel met 20 kamers voor vrouwen.

Koning Aap, Shoestring en YourWay2GO steunen, in samenwerking met onze lokale agent in Egypte, dit project met een jaarlijkse financiële bijdrage. Het management van onze lokale agentschap volgt dit project gedurende het jaar om na te gaan wat er nodig is om het leven van alle inwoners gemakkelijker en leuker te maken. Jaarlijks krijgen wij een update wat met onze donaties wordt gedaan.

Waar gaan de donaties naartoe?

Het complex is vrij groot en kan een aardige opknapbeurt gebruiken.

  • In 2015 zijn verschillende kamers in het pand geschilderd. Daarnaast zijn er koffie- en theeketels, beddengoed, matrassen, kachels, handdoeken en keukenspullen aangeschaft.
  • In 2016 zijn 8 kamers in het pand geschilderd. Verder zijn kussens, matrassen, lakens en dekens, handdoeken en een verwarmingsketel aangeschaft.
  • In 2017 zijn de kamers voorzien van comfortabele mooie kleden, matrassen, koffiezetapparaten en airconditioning.
  • In 2018 zijn er opnieuw kamers voorzien van kussens, dekens, matrassen, handdoeken, verwarming en zijn er keukenspullen aangeschaft. Verder is er een gezond ontbijt verzorgd voor alle bewoners.
  • In 2019 zijn er opnieuw ruimtes opgeknapt: 7 kamers van bewoners zijn geschilderd. Ook zijn er de volgende zaken aangeschaft in het seniorenhuis op het gebied van huishoudmiddelen en producten: lakens, handdoeken, elektrische noodverlichting, tapijten, kachels, thee- en koffieketels, grote gasoven, plafondventilators, keukengereedschap (kookpotten, messen, grote lepels, pollepels) en schoonmaakmiddelen.
  • In 2020 en 2021 werden er onder andere 2 gaskachels geleverd, alsook 500 mondmaskers, 4 kartonnen olie om eten te maken, 8 grootverpakkingen ontsmettingsmiddel voor de handen, 33 dekens ,45 bedovertrekken, 33 handdoeken en enkele keukenbenodigdheden zoals kookpotten, messen, (pol)lepels etc. De inwoners waren zeer tevreden met deze donatie. Onze lokale agent liet weten dat het altijd mogelijk is om extra kookmateriaal en mondmaskers in te kopen als dat wenselijk is.

Let’s keep up the good work!

Wil je meehelpen?

Wil je ook een donatie doen aan het SAFA Senior House in Caïro? Dit kan via een overboeking. De details hiervoor vind je hier. Aan een donatie per overboeking zitten geen extra kosten vast, wat betekent dat jouw volledige donatie aan dit lokale project wordt besteed.

Ben je benieuwd welke andere lokale projecten wij wereldwijd steunen?