introduction-image

Beach Clean Cup 2019

Beach Clean Cup 2019

Ook dit jaar deed het Belgische team van YourWay2GO & Koning Aap mee aan de Beach Clean Cup 2019. Samen met 7500 vrijwilligers hebben ze de handen uit de mouwen gestoken en geholpen om het strand van Bredene schoon te maken. Het was een groot succes!

Tijdens de tiende editie van de Eneco Clean Beach Cup is afgelopen zondag langs de kust in België het strand schoongemaakt door vrijwilligers. Samen met Eneco en 17 Belgische surfclubs hebben onze collega's afgelopen zondag geholpen om het strand van Bredene schoon te maken

Waarom dit initiatief van Eneco?

"Alleen al in de Noordzee drijven 150 miljoen plastic tasjes en andere stukken troep en jaarlijks komt er in onze kleine zee 20.000 ton afval bij. De zee opruimen is onmogelijk maar 80 procent van het strandafval spoelde uit zee aan. Door de kust schoon te vegen, tonen we het enorme probleem en hopen we iedereen, consumenten en beleidsmakers, wakker te schudden want het tij is helaas nog niet gekeerd". 

Voor meer informatie over de missie, doelen en principes van Eneco kan je de website bekijken.

Onze collega's hebben een gezellige en vooral ook een productieve dag gehad! Het weer liet zich van zijn beste kant zien en onder een stralende zon hebben ze maar liefst 14,4 kilogram afval van het strand kunnen halen. In totaal is er dit jaar zo’n 11,5 ton zwerfvuil bij elkaar verzameld. Wat een geweldig resultaat! Ter vergelijking: vorig jaar werd 5,5 ton afval opgehaald met 4000 vrijwilligers.

  

Geïnspireerd? Hopelijk doe je volgend jaar ook mee!