introduction-image

Climate Planet Event

Climate Planet Event

Op dinsdag 9 oktober bezochten wij met een aantal collega’s het Climate Planet Event in Utrecht. Internationaal was Climate Planet al een succes en nu kunnen we deze indrukwekkende wereldbol voor het eerst in Nederland bezoeken!

Wanneer je station Utrecht Centraal uitloopt kun je er niet om heen: de gigantische wereldbol staat midden op het Jaarbeursplein. In het hart van deze prachtige planeet wordt een 360 graden film getoond die je meeneemt in de ontwikkeling van de aarde; van de oerknal tot in de toekomst.

Duurzaamheid, klimaatverandering, Global Goals, CO2 uitstoot en broeikaseffect; we kunnen er niet meer omheen. Het zijn maar een aantal termen die we dagelijks voorbij horen komen. Maar wat is er nou eigenlijk aan de hand? En hoe zijn we samen op dit punt gekomen? En nóg belangrijker: wat kunnen we eraan doen om onze planeet nog heel lang zo mooi te houden?

  

In de film van Climate Planet worden deze vragen in 60 minuten heel duidelijk beantwoord. Zowel voor degenen die al veel kennis hebben over dit onderwerp als degenen die er graag meer over zouden willen weten is deze film een absolute aanrader. Heel verhelderend om deze -soms toch best ingewikkelde materie- in een uur tijd uitgelegd te krijgen!

Want als we begrijpen wat de effecten zijn en hoe deze ontstaan, dan wordt het toch nét een stukje makkelijker om zelf ook een steentje bij te dragen en de schade aan onze aarde zoveel mogelijk te beperken.

    

De film en de expositie van Climate Planet zijn nog tot 3 november te bezoeken. Voor meer informatie en het reserveren van tickets kijk op: www.climateplanet.nl