introduction-image

Community Homestay Network wint SDGs Global Startup Competition

Community Homestay Network wint SDGs Global Startup Competition

Het Community Homestay Network, zusterorganisatie van onze lokale Nepalese agent Royal Mountain Travel, is een van de 25 bedrijven die onlangs de Sustainable Development Goals Global Startup Competition van de UNWTO hebben gewonnen. Of wij trots op hen zijn? Nou en of!

Sinds 2005 werken wij samen met onze Nepalese agent Royal Mountain Travel. Zij zorgen ervoor dat jij een veilige, comfortabele en onvergetelijke groepsreis met Shoestring en Koning Aap door Nepal kunt maken. Ook tijdens jouw individuele rondreis door Nepal met YourWay2GO zorgt Royal Mountain Travel voor een onvergetelijke ervaring.

Royal Mountain Travel zet zich hard in om hun tours en trekking pakketten op alle fronten zo duurzaam mogelijk te maken. Zij richten zich veelal op de ethische waarden van ecotoerisme, empowerment van vrouwen en de deelname van vrouwen en lokale samenlevingen aan gemeenschapsontwikkeling.

Royal Mountain Travel is gespecialiseerd in gemeenschapstoerisme. Zij slaan feitelijk de brug tussen de wereld en de lokale gemeenschappen in de Himalaya. Met hun inspanningen op het gebied van gemeenschapstoerisme hopen zij de norm te stellen in Nepal en in de gehele reisindustrie, ten voordele van de belangrijkste en vaak achtergestelde belanghebbenden van elke reis: de lokale bevolking.

Zij doen dit voornamelijk via een van hun zusterbedrijven, het Community Homestay Network. Waar het Community Homestay Network aanvankelijk begon als hun MVO-activiteit, is dit nu uitgegroeid tot een toonaangevende aanbieder van op de gemeenschap gebaseerde toeristische ervaringen in Nepal. Het Community Homestay Network heeft zelfs een eigen afdeling Impact & Duurzaamheid, die hun duurzaamheidsprestaties beoordeelt en verbetert.

En al hun harde werk op het gebied van duurzaamheid loont! Het Community Homestay Network is namelijk een van de 25 bedrijven die op 17 februari jl. de Sustainable Development Goals Global Startup Competition van de VN World Tourism Organization (UNWTO) hebben gewonnen. In totaal waren er meer dan 10.000 aanmeldingen uit 138 landen. Wij zijn dan ook ontzettend trots op deze prestatie van Royal Mountain Travel.

Met deze overwinning kan Royal Mountain Travel hun inspanningen op het gebied van duurzaamheid voortzetten en hun impact vergroten met deskundige ondersteuning en begeleiding van UNWTO. Hiermee hopen zij Nepal als voorbeeld te stellen voor gemeenschapstoerisme.