introduction-image

Dag van de Duurzaamheid

Dag van de Duurzaamheid

Op woensdag 08 mei 2019 organiseerde de Erasmus hogeschool Brussel een ‘Dag van de Duurzaamheid’ voor zijn studenten. In tijden van klimaatmarsen vond Koning Aap het belangrijk om aan studenten te laten zien wat je als touroperator allemaal kan doen om zo duurzaam mogelijk te zijn.

Onze reisspecialiste, Els en Philip, reisbegeleider, gingen deze dag richting Brussel om uit te leggen wat Koning Aap, zowel op kantoor als ter plaatse doet om zo duurzaam mogelijk te reizen.

Studente Aurélie Spinette was op woensdag 8 mei 2019 aanwezig en vertelt: "de studenten van de eerstejaars Toerisme-en Recreatiemanagement aan de Erasmushogeschool Brussel hebben een educatieve dag beleefd omtrent duurzaam reizen. Deze dag ging van kracht met een uitvoerige uiteenzetting van Koning Aap. Deze touroperator werd vertegenwoordigd door twee enthousiaste gastsprekers, Els en Philip is gespecialiseerd in rondreizen zowel voor individuele reizigers, families en zelfs voor mensen die verkiezen om andere oorden te ontdekken in groep.

Hun missie is om zoveel mogelijk nadruk te leggen op beleving en samenwerking met de lokale bevolking door onder andere de gebruikmaking van homestays, CO2 compensatieprogramma’s en de inzetbaarheid van lokale gidsen. Dit is natuurlijk bevorderlijk voor zowel het economische als sociaal-culturele aspect.

Dankzij de lezing zijn er heel wat interessante topics naar boven gekomen die de studenten tot nadenken bracht met betrekking tot het verbeteren en toepassen van verschillende  vormen van duurzaamheid. Bij Koning Aap opteren ze voor het gebruik van Oxfamproducten op de werkvloer, wat een stimulans is voor fairtrade. Het was een interessante en leerrijke lezing waaruit conclusies getrokken kunnen worden, waarvoor dank".