introduction-image

Duurzaamheidstraining voor reisbegeleiders

Nausikaa
woensdag 2 juni 2021

Duurzaamheidstraining voor reisbegeleiders

Omdat het belangrijk is om te reizen met respect voor de natuur, de cultuur en de lokale inwoners, hebben ruim 200 van onze reisbegeleiders (zowel Nederlands als lokaal) een speciaal voor hen ontwikkelde duurzaamheidstraining gevolgd, genaamd Leading the Way.

Leading the Way is een gratis en online training op het gebied van 'verantwoord reizen' voor reisbegeleiders en lokale gidsen over de hele wereld. De training werd oorspronkelijk ontworpen door Travel Foundation op verzoek van enkele reisorganisaties.

Het doel is om reizigers nog meer te laten genieten van hun vakantie met respect voor de natuur, de cultuur en de lokale inwoners. Je krijgt specifieke kennis en inspiratie over verschillende duurzaamheidsaspecten op de reisbestemmingen die we aanbieden.

Veel van onze lokale en Nederlandse reisbegeleiders, en zelfs enkele van onze lokale agenten, hebben deze training reeds gevolgd. Ook alle collega’s op kantoor hebben deze training gevolgd. Wanneer je de training volledig hebt afgerond ontvang je een digitaal certificaat.

Recent werd de training uitgebreid met vier nieuwe modules op vlak van natuur, erfgoed, de onderwaterwereld en safari.

Het loont de moeite om deze korte opleiding te volgen, je bekijkt een groepsrondreis met alle aspecten die aan bod komen door de ogen van een reisbegeleider en staat meer stil bij bepaalde zaken. Enkele voorbeelden: hoe omgaan met reizigers die liever internationaal eten verkiezen in plaats van lokaal eten, plastic verminderen door grote waterbidons te voorzien en reizigers te informeren een herbruikbare fles mee te nemen, herbruikbare tasjes promoten tijdens een bezoek aan een lokale markt, als je de ‘Big Five’ niet ziet tijdens een safari kan je de reizigers wijzen op de pracht van de minder gekende dieren.

Kortom: de training is interessant en het is een ideaal moment om stil te staan bij alle verschillende aspecten die zich kunnen voordoen tijdens een reis. Een meerwaarde voor de reiziger als je als reisbegeleider je kennis kan aantonen, en handig voor de reisbegeleider die beter weet hoe hij/zij hier mee kan omgaan!