introduction-image

Kazuri Beads

Kazuri Beads

Bij Koning Aap, Shoestring en YourWay2GO proberen we onze reizen zo duurzaam mogelijk te organiseren. Zo kun je onder andere deelnemen aan bijzondere lokale excursies. Een voorbeeld hiervan is Kazuri Beads.

Wat is Kazuri Beads?

Kazuri Beads is een sociaal project, dat in 1975 in Nairobi is ontstaan met als doel om kansarme Kenianen, in het bijzonder alleenstaande moeders, te helpen een inkomen te genereren. Kazuri leidt de vrouwen op om met hand kralen van klei te maken. Vervolgens schilderen zij de keramische kralen en verwerken zij ze in prachtige kleurrijke kettingen, armbanden, oorbellen, potten en andere decoratieve voorwerpen.

Het woord ‘Kazuri’ betekent klein en mooi, duidend op de handgemaakte keramische kralen die de vrouwen produceren. Tegenwoordig zijn er maar liefst 340 alleenstaande moeders in dienst. De keramische sieraden en aardewerk die zij produceren, zijn van topkwaliteit. Hierdoor is Kazuri erkend op zowel de lokale als de internationale markt. Als lid van de World Fair Trade Organization (WFTO) exporteert Kazuri Beads meer dan de helft van haar keramische producten via een netwerk van distributeurs over de hele wereld!

Wil jij Kazuri Beads bezoeken?

Reis jij met Koning Aap mee naar Oeganda, Kenia en Tanzania? Dan kun je ervoor kiezen om Kazuri Beads te bezoeken. De rondleiding door de werkplaats en uitleg over hoe de eindproducten tot stand komen, zijn bij de reis inbegrepen. Je reisbegeleider zal je helpen bij het organiseren van het vervoer.

Na afloop van de rondleiding wordt je naar de souvenirwinkel gebracht. Voor een bezoek aan Kazuri Beads wordt geen entree gevraagd, maar wel wordt er van je verwacht dat je iets koopt. Elk sieraad en aardewerk weerspiegelt de cultuur en natuur van Kenia en is met de hand beschilderd in rijke kleuren. Naast dat je hier een heel bijzonder souvenir kunt scoren, lever je hiermee ook een financiële ondersteuning aan de alleenstaande moeders. Win-win!

Bekijk hieronder een kleine impressie van wat je tijdens je bezoek aan Kazuri Beads kunt verwachten: