introduction-image

Natuurwerkdag 2016

Natuurwerkdag 2016

Op een mooie zondagochtend trokken wij met 13 enthousiaste collega’s van Koning Aap, Shoestring en YourWay2GO De Lange Bretten in om ons in te zetten voor de natuur. We hebben er zin in!

Aangekomen in het ‘moeras’ begon het verdelen van de zagen, kniptangen en de zoektocht naar een linker- en rechterhandschoen. Boswachter Lothar bracht ons naar een snelgroeiende wilg. Om de biotoop voor rietvogels in het rietlandschap intact te houden zouden wij vandaag deze wilg omtoveren tot een ‘takkenril’. Een muur van takken dat verschillende landschappen van elkaar scheidt en door vogels als broedplaats wordt gebruikt.

Vol goede moed gingen wij van start en al snel werd de wilg kleiner en kleiner. Na een uur was het tijd voor koffiepauze. In het gezelschap van een wilde geit en onder het genot van koffie en thee laadden wij ons op voor de tweede ronde. Tegen de lunch lagen de meeste takken op de takkenril en was het resultaat al duidelijk zichtbaar.

Intussen werden wij vergezeld door een hele groep wilde geiten en werd de lunch gedeeld met deze hongerige supporters. Na de lunch werd er ook begonnen aan twee andere wilgen. Al wroetend in de bramenstruiken werden alle takken weggeknipt en gezaagd.

Na drie uur van rondzwiepende takken, gezelligheid en veel lol was er alweer een einde gekomen aan de natuurwerkdag. Nog even uitrusten en natuurlijk een groepsfoto was het tijd om naar huis te gaan. Al met al een top dag, op naar volgend jaar!

Ook meedoen met de Natuurwerkdag?

Tijdens de landelijke Natuurwerkdag werkt jong en oud aan het behoud en herstel van natuur en landschap dichtbij huis.

Koning Aap in actie op de Natuurwerkdag 2016

Lees hier het verslag van de Natuurwerkdag 2014.
Lees hier het verslag van de Natuurwerkdag 2015.