introduction-image

Nepal Relief Fonds

Nepal Relief Fonds

Onze lokale agent in India, Sita, is blij te verkondigen dat 1 jaar na oprichting het project van het Nepal Relief Fonds is voltooid. Sita werkte daarbij samen met Abari, een sociaal georiënteerd onderzoeks-, ontwerp- en bouwbedrijf dat gevestigd is in Nepal. 

Samen hebben zij een aantal klaslokalen op de Saraswati middelbare school in Dhulikhel hersteld en opgebouwd. Met behulp van het Nepal Relief Fonds, waarbij gul gedoneerd werd door collega's, partners en familie. Dit alles ter ondersteuning van de slachtoffers van de verwoestende aardbeving van 25 April 2015 j.l.

Sita heeft Abari bij elke stap ondersteunt; van de bamboe basis voor beide klaslokalen, tot aan het gips kalken op de muren, van het met beton vullen van de vloer, tot aan het monteren van het systeem waaraan het dak is opgehangen. De nieuwe lokalen zijn aardbeving bestendig!

Op 26 februari 2017 was de grote dag, tijdens een ceremonie werden de lokalen officieel overgedragen aan de schoolautoriteiten. Gebak kwam op tafel en het personeel van Sita had een muzikaal programma samengesteld om de kinderen te vermaken. De sleutels werden door Sita overhandigd aan het hoofd van de school, in aanwezigheid van de leden van het uitvoerend comité, kinderen en teamleden van Abari en Sita. De oprichtingsplechtigheid eindigde met een lunch, die werd gekookt 'on the spot' – duurzaamheid op z'n best!

"We zijn er trots op te hebben geholpen aan dit project. Het is een platform geworden dat inspireert, laat ervaren en helpt met communiceren. Het laat zien dat wij ons inzetten om met onze reizen een positief effect op het leven van de plaatselijke bevolking te hebben en hen te ondersteunen waar nodig", aldus Dipak Deva, Managing Director, Sita.

Bezoek de fotogalerij van deze gebeurtenis of bekijk een video.

 

Nepal Relief Fonds   Nepal Relief Fonds