introduction-image

Patrick zet zich in voor de Voedselbank

Patrick zet zich in voor de Voedselbank

Normaal gesproken is onze Marketing Manager Patrick werkzaam voor de merken Shoestring, YourWay2GO en Koning Aap. Onlangs zette hij zich in voor een inzamelingsactie voor de Voedselbank.


“Binnen onze organisatie krijgt elke werknemer de gelegenheid om zich 3 dagen per jaar in te zetten voor goede doelen. Zeker in deze periode met weinig reisactiviteiten, wilde ik graag ingaan op het verzoek vanuit Eelco Koot om als vrijwilliger aan de slag te gaan. Eelco is de organisator van deze inzamelingsactie, die wordt gehouden namens een aantal gezamenlijke sportverenigingen in Vleuten-De Meern. Aan mij de vraag om te helpen bij de op- en afbouw van de stand en de promotie van de actie op social media.

Via de social media kanalen van de sportverenigingen werd de campagne al de hele week goed gepromoot, zodat we op donderdag, vrijdag en zaterdag veel houdbaar voedsel in ontvangst mochten nemen. Naast houdbaar voedsel kon er ook geld of cadeaukaarten van de Postcodeloterij gedoneerd worden. De cadeaukaarten kunnen worden ingeleverd tegen voedsel: deze zijn dan ook erg gewenst!

Onder het personeel van Shoestring, YourWay2GO en Koning Aap zamelen we ook met enige regelmaat voedsel in voor de Voedselbank. Van collega Marisa ontving ik dan ook gelijk 2 kratten met theezakjes en snoepjes, die over waren van een evenement. Ik kwam vrijdag dus leuk binnen met deze goed gevulde kratten. Ik stond toen in onze stand bij het muziekcentrum Azotod, waar mensen al hun voedsel konden brengen. Hier nam ik zelf de spullen in ontvangst, maar er waren ook 2 vrijwilligers aanwezig die het voedsel sorteerden en houdbaarheidsdatum condoleerden.

Het viel mij op dat wij ontzettend veel complimenten en leuke reacties kregen van degenen die hun producten kwamen brengen. ‘Wat goed dat jullie dit doen’, is een veel gehoorde opmerking. Ook op social media kregen we veel hartverwarmende reacties. De mooiste reactie kwam van IMC Branding, die 3000 mondkapjes lieten afgeven.

Uiteindelijk hebben we een mooi resultaat behaald, waar we weer veel mensen mee kunnen helpen. Het aantal mensen dat de Voedselbank nodig heeft is zeker in deze coronaperiode sterk groeiende.
De Voedselbank is dan ook blij met deze initiatieven!”

Wil je de Voedselbank ook helpen? Kijk dan op https://voedselbankennederland.nl/steun-ons via welke manieren je dit goede doel kunt ondersteunen!