introduction-image

Shree Pancha Kanya School in Nepal

Nausikaa, Amanda
dinsdag 22 maart 2022

Shree Pancha Kanya School in Nepal

Het Nepalese dorp Nuwakot ligt op ongeveer twee uur rijden van de hoofdstad Kathmandu. Hier staat de Shree Pancha Kanya School die flinke schade heeft opgelopen bij de aardbeving in Nepal van april 2015. Op de school krijgen zo'n 700 kinderen in de leeftijd van 6 tot 16 jaar les. Samen met onze lokale agent Royal Mountain Travel in Nepal helpen Shoestring, YourWay2GO en Koning Aap de school met de wederopbouw, leerkrachten, de schoolbibliotheek en computers.

Waar gaan de donaties naartoe?

De aardbeving in Nepal van 2015 heeft veel schade veroorzaakt, waardoor alle donaties daarna gebruikt worden voor de wederopbouw van het schoolgebouw. Wij steunen dit project door in de Shree Pancha Kanya School zorg te dragen voor de kozijnen en ramen. Het is moeilijk studeren als het koud is en regent! Het meubilair (oud en in slechte staat) verdient de komende jaren ook meer aandacht. Net als 'nieuwe' computers!

In 2017, 2018 en 2019 is onze donatie gebruikt voor de wederopbouw van het schoolgebouw. Er zijn deuren, kozijnen, ramen en verf aangeschaft. Ook is er het nodige werk verricht met verven, stucen en zijn er pilaren, wanden, plafonds en een toilet geplaatst.

Er werd een rapport opgesteld waarin vijf potentiële steungebieden naar voor kwamen. Deze analyse werd gedaan op basis van overleg met docenten en personeel en een bezoek door onze lokale agent aan de school. De behoeftes liggen nu vooral bij ondersteuning bij het bouwen en het onderhouden van de toiletten, het helpen met afvalbeheer, een speeltuin voor de kinderen, trainingen voor studenten en personeel over het belang van afvalbeheer en hygiëne en de zorg voor laptops/computers voor computerlessen.

In 2020 en 2021 werden er van onze donatie 10 computers gekocht voor de kinderen. Ook is er herstel en onderhoud aan het meubilair gedaan.