introduction-image

Travelife certificaat opnieuw behaald!

Travelife certificaat opnieuw behaald!

We hebben opnieuw het Travelife certificaat behaald! Het certificaat toont onze inspanningen & inzet in het verwerven van duurzaamheid in alle bedrijfsprocessen van Koning Aap, Shoestring en YourWay2GO.

Als aanbieder van avontuurlijke verre rondreizen houden we bij het organiseren van onze reizen rekening met milieu, mensen, natuur en cultuur. Dat willen we ook nog tot ver in de toekomst!

Travelife Certified is de eerste internationale, door de Global Sustainable Tourism Council (GSTC) erkende, duurzaamheidsstandaard voor touroperators. Het initiatief is mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie en de duurzaamheidscriteria werden opgesteld door het Europees centrum voor eco- en agrotoerisme (ECEAT), de ANVR en het Britse ABTA.

Travelife certificaat  Travelife certificaat  

Alle gecertificeerde reisorganisaties zijn door een onafhankelijke 'auditor' beoordeeld en voldoen aan criteria die betrekking hebben op diverse onderwerpen zoals het productassortiment, de internationale handelspartners en consumentenvoorlichting maar ook ons interne milieubeleid is aan de keuring onderworpen.

Wij beseffen ons goed dat we als touroperator de unieke positie hebben om zowel onze leveranciers als reizigers te overtuigen van het belang van verantwoord reizen. Zo proberen wij een positieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van bestemmingen en het bevorderen van duurzaam toerisme.

Travelife certificaat   

Om de 2 jaar wordt een zogenaamde audit gehouden en onlangs zijn we met onze merken op meer dan 1650 Travelife-criteria getoetst.

Op 27 januari jl. ontvingen wij het officiële bericht dat we wederom (net als in 2013, 2015, 2017 en 2019) de status 'Travelife Certified' hebben behaald. Iets waar we heel trots op zijn! Reden voor een klein feestje samen met alle collega's, en daar hoort natuurlijk taart bij!

Travelife taart

Travelife taart