introduction-image

Voedselbank Amsterdam

Marisa
dinsdag 4 juni 2019

Voedselbank Amsterdam

Afgelopen week hebben we met 5 collega’s van Koning Aap, Shoestring & YourWay2GO  een middag in het distributiecentrum van de Voedselbank in Amsterdam gewerkt.  

Onze collega Marisa vertelt:' In het distributie centrum van Noord-Holland worden dus pallets gemaakt en verdeeld over Noord-Holland en de kratjes gevuld voor alle uitdeelpunten in Amsterdam. En wij hebben dus ongeveer 300 kratjes gevuld, er zijn allerlei maten van kratjes afhankelijk van het aantal gezinsleden die ingeschreven staan bij de Voedselbank. 1 keer per week worden dus de kratjes uitgedeeld op verschillende locaties in Amsterdam'.

     

De loods is echt super groot en alles wordt geregeld door vrijwilligers, het is echt indrukwekkend als je ziet hoeveel werk er verzet wordt elke dag. Voor de vrijwilligers die de hele dag werken wordt er gekookt, dat is dan vaak voor 50 mensen! Ook dat is weer een vrijwilliger die daar staat de kokkerellen.  

De kratjes worden met 7 items gevuld waar veel spullen van zijn, die worden vaak gedoneerd door supermarkten. Die dag waren dat bijvoorbeeld cup a soup, suiker, sauzen, en crackers. En er worden dan ook nog 7 zeg maar losse items ingepakt dus dan krijgt elk kratje andere spullen want daar hebben we slechts enkele stuks van. Die losse items komen dus vaak van particulieren. Het is lekker door werken en het geeft een goed gevoel! Op de locaties waar de kratjes uitgedeeld worden zullen er verse producten toegevoegd worden, het is maar net wat er voorradig is. De dag dat we er waren zagen we dozen vol met aardappels en spitskolen. Ook wordt er regelmatig bevroren vlees uitgedeeld.

Nog even wat andere feitjes over de Voedselbank:

  • Er werken veel vluchtelingen die dan ook een heftruck diploma kunnen halen!
  • Veel grote bedrijven regelen elke week 7 vrijwilligers die dan de kratjes komen vullen
  • Zwangere vrouwen ontvangen een babypakket voor de eerste 6 maanden
  • Jarige kinderen ontvangen een pakketje met een kadootje, cake en versiering

 

Koning Aap, Shoestring & YourWay2GO vullen gezamenlijk 2 keer per jaar dozen met levensmiddelen voor de Voedselbank. Leuk om te doen met je collega's  en ook echt heel gemakkelijk, want ze leveren de lege dozen af bij je bedrijf en ze komen vervolgens de gevulde dozen een week later weer ophalen!  

Wil je ook doneren, inzamelen of een dagje helpen als vrijwilliger bij de Voedselbank?

Kijk op de website hoe, waar en wanneer je kan helpen!