introduction-image

De Nepalese droom: vrouwen en elektrische auto’s

De Nepalese droom: vrouwen en elektrische auto’s

Onze lokale agent Royal Mountain Travel draagt bij aan een schoner klimaat! Zij hebben geïnvesteerd in de aanschaf van 2 elektrische auto’s EN deze worden bestuurd door vrouwelijke chauffeurs.

Onze prachtige reizen naar Nepal kunnen wij mede mogelijk maken door onze waanzinnige lokale agent Royal Mountain Travel. Zij doen hun uiterste best om ervoor te zorgen dat reizigers een onvergetelijke Nepal-ervaring krijgen zonder daarbij de belangen van de lokale bevolking, de dieren en de adembenemende natuur geen moment uit het oog te verliezen.

Dat Royal Mountail Travel zich enorm inzet om toerisme zo duurzaam mogelijk te maken, wisten wij al langer. 

Ook hun nieuwste initiatief dragen wij een warm hart toe. Om reizigers op een minder vervuilende manier in de Kathmandu Vallei rond te rijden, hebben zij onlangs 2 elektrische auto’s aangeschaft. Het doel is om toeristen in de toekomst alleen nog maar door middel van deze ‘groenere voertuigen’ kennis te laten maken met al het moois dat het land te bieden heeft. Tevens willen zij andere lokale reisorganisaties aansporen om dit voorbeeld te volgen.

Naast de voordelen die deze auto’s hebben voor het leefklimaat in de Vallei, heeft Royal Mountain Travel besloten om nóg een extra steentje bij te dragen: de elektrische auto’s worden namelijk bestuurd door vrouwen. Hiermee vergroten zij ook nog eens deze werkgelegenheid voor de Nepalese vrouwen! 

  

Zie ook het filmpje' Women Behind E-Wheels’ van Royal Mountain Travel. Wij zien alleen maar plussen en hopen dat deze investering zich in een rap tempo uit zal breiden!